elektrONline - Távjavítás üzenőtábla :: Fükasza beállitás?
Vissza az elektrONline címlapjára !

Ha valamilyen készülék építése, vagy javítása közben tanácsra, segítségre lenne szüksége, küldje el Távjavítás üzenőtáblánkra !

<< Vissza az előző listához <<         >> Új téma indítása >>

Teljes lista megjelenítése
a legfrissebektől kezdve

380787
Fükasza beállitás?

Az eddig feltett összes kérdés címében
vagy tartalmában kereshetsz:


 

 

Belépés

Janka Miklos:
2010.06.14
  18:35:15
Sziasztok. Ha valaki tudna segiteni: Dolmár 4510(makita)alapjárat, iletve ha meleg a motorja nem indul.Nem tudjátok hogy mi gyári értéke a fuvókának? Válaszotokat elöre is köszi Miki
Elaci:
2010.06.14
  19:56:10
Gyújtógyertya cseréje talán segít, a kétütemû robbanómotorok érzékenyek a gyergya hõértékére és minõségére.

Kecsuka:
2010.06.14
  21:32:55
Üdv!
Ezen nem tudom milyen gázosító van (nem karburátor a neve már a mûködési elvénél fogva sem, mert ez helyzetfüggetlen) de a Sthil kétütemüeknél az alapbeállítás:
1; alapjárati csavart teljesen be kell tekerni és aztán 1 fordulat vissza
2; A keverékszabályzó csavart is be kell tekerni aztán 1 fordulat vissza
3; Be kell indítani a gépet és alapjáraton illetve emelt fordulaton (nem full gáz) járatni amíg bemelegszik.
4; A keverékszabályzót úgy kell beállítani ha nincs mûszered, hogy felszerelt vágófejjel (lehetõleg a damilos) teljes gázt adsz és addig állítod a csavart amíg a maximális fordulatszám beáll.
Ezután a gép optimálisra van beállítva, a gyári kezelési utasítás szerint.
Hogy a Makitán így van-e nem tudom de remélem segítettem. A gázosítókban szokott lenni egy nagyon finom szûrõ, azt sem árt megtisztítani de vigyázz mert elég érdekes tud lenni ezek szétszedése. Szakértelem hiányában teljes mûködésképtelenség lehet az eredmény membrán szakadáskor!
Sok sikert kivánok:
Kecsuka!
canon70:
2010.06.14
  22:47:13
Üdv!

Kecsuka útmutatása teljesen korrekt, annyit tennék hozzá, hogy porlasztó válogatja a beállítást mivel van egy csavaros, csak a fojtó szelep végállását szabályozza. Két csavaros, ebbõl az egyik a fent említett alapjárat beállító a másik egy teljesítmény (üzemi) keverék szabályzó. Három csavaros,itt is az egyik az alapjárati fordulat beállítására szolgál az említett módon, a másik ha jelölve van akkor L vagy LO (LOW = alacsony) alapjárati keverék szabályozás, a harmadik ha jelölve van H vagy HI (HIGH = magas) fordulati keverék szabályozás.
A fúvókák mérete lényegtelen mivel nem cserélhetõk. A melegen nem indulást szimplán a fent említett beállítások hibája is okozhatja, vagy membrán lyukadás, de a kompresszió hiányos motor is lehet bûnös akár a kopásból eredõ kompresszió veszteség akár a sok vagy rossz minõségû olaj használatától keletkezett koksz lerakódás miatt a dugattyú horonyba beszorult gyûrû is. Esetleg koszos légszûrõ betét, vagy kopott fõtengely simmering. A gyertyát kizárnám mint hibaforrást esetleg az elektróda hézag ellenõrizendõ már amennyiben eredetileg a gépbe való a gyertya. Ha csak nem az elõbb említett olajból túl sok volt használva és a gyertyát is bekokszolta bár ez simán üzem közben is jelentkezne. Mivel elég sokoldalú a hiba lehetõség és ha nincs tapasztalat a javításban akkor többe kerülhet a leves mint a hús.

canon70:
2010.06.14
  22:59:17
Azt kihagytam, hogy ez mivel nagy gép így valószínûleg 3 állító csavar lesz rajta, ha nem spóroltak már ezzel is.
janka miklós:
2010.06.15
  17:11:04
Köszönöm szépen!!!
canon70:
2010.06.15
  20:08:20
Nagyon szívesen.
kégl jános:
2011.05.16
  12:40:43
sziasztok!van egy kis problémám.van egy Partner B325-ös fûkaszám.és nem tudom egyáltalán beállitani.próbáltam már mindent.de röpköd a motor,igaz az egyik csavar meg van szakadva.nem tudom mi lehet a baj.eddig tökéletesen mûködött de aztán egyszer csak megadta magát.kérem valaki segitsen mi lehet a gond.Elõre is köszönöm.
zotya:
2011.05.22
  15:10:58
sziasztok. nekem is hasonló problémám van. bbc5700 makita fûkaszával kapcsolatban. nem indul, kitakarítottam a porlasztót vagy mit, de nem indul. néztem a membránt is de az sértetlen. még a beállításán próbálkozom ha nem megy szerviz. esetleg tipp? köszi elõre is.


Ehhez a témához már több mint 30 napja nem érkezett hozzászólás, így lezárásra került.