Vissza az elektrONline címlapjára !

Ha valamilyen készülék építése, vagy javítása közben tanácsra, segítségre lenne szüksége, küldje el Távjavítás üzenőtáblánkra !

<< Vissza az előző listához <<         >> Új téma indítása >>

Teljes lista megjelenítése
a legfrissebektől kezdve

746896
DVB-T adósorrend.

Az eddig feltett összes kérdés címében
vagy tartalmában kereshetsz:


 

címlap >> Távjavítás üzenőtábla

MieliKkt.:
2017.01.11
  09:29:06
Sziasztok!
Mentségemre szóljon, hogy itt a lakótelepen nemigen néznek a népek földi adást. Egy idõs bácsinál viszont ez volt és behalt a DVB-T boxa. Hitvány kis noname szerkezet volt, nem láttam értelmét javítani, az öregúr meg nem volt képes másik után kajtatni, így én bevállaltam. A végeredmény: Auchan, Akai.
És innentõl kezdve kb. 3 óra harc a dobozzal, bár a menüje egyértelmû, jól kezelhetõ.
Autómata keresés után megtalálta az összes programot, ez OK. De gyakorlatilag kezelhetetlen sorrendben. A gyári beállítás: rendezés LCN szerint. Elöl wgy kalap fizetõs pr., valahol a dzsungelben néhány kódolatlan program, mint tû a szénakazalban. Nem tudtam olyan rendezési módot találni, (ID szerint, szolgáltató neve (?) szerint, LCN szerint, stb, stb) hogy ez normális legyen. Mondjuk legalább annyira, hogy elõl legyenek a kódolatlan adók. (Nincs is benne kártyafogadó, nem is értem, miért nem állítható be rajta, hogy csak a szabad csatornákat tárolja be.) Csináltam ugyan végül kedvenc listát, de az öregúrnak nem volt egyszerû elmagyarázni. Remélem megértette...
Mármost azt kérdezném a DVB-T-ben járatosabb kollégáktól, hogy mit rontottam el? Rossz típust választottam? Mert a menüjét agyon túrtam, de nem lett jobb.
Üdv.:
Vértes Imre
Ravic:
2017.01.11
  09:39:27
Hi!
Ezt az Akait nem ismerem, de nincs olyan lehetõség hogy az adók letöltése után kitörölni minden olyat, ami nem kell? Én Wayteq és Strong típusokkal próbálkoztam, azokkal nem voltak ilyen gondok. Gondolom, mindez csak szoftver kérdése lehet. Vagy, valamit rosszul csináltál.
Üdv: Ravic
I.C.:
2017.01.11
  10:02:18
Hi!
Szerintem jól csináltál mindent. Ez valószínûleg ilyen. Persze láttam olyan boxot is ahol lehet sorrendet változatni. Ahogy Ravic írja, törölni kell a fizetõs adókat, vagy megjelõlni a nem kívántakat, hogy lépje át léptetéskor - ha törölni nem lehet. Van olyan doboz is, ahol hangoláskor ki lehet jelõlni csak az FTA csatornák keresését
RGabor:
2017.01.11
  11:55:06
Szia!
Jó néhány olcsó készüléknél nem lehet adósorrendet állítani. Nézd meg, van-e kedvenc lista készítési lehetõség. Ott be lehet állítani a kívánt adókat a kívánt sorrendben.
Üdv:
G.
Ravic:
2017.01.11
  13:07:46
Hi!
Arra még nem jöttem rá, miért annyira fontos
7db adónál a sorrend?
A dili mûholdnál több mint 80 adó van, mégsem lehet sorrendet állítani a beltérinél, pedig ott kéne.
Évekkel ezelõtt megszüntették szoftveresen a sorrendbe állítást. Csak kedvencek listát lehet csinálni, de az nem ugyanaz.
Üdv: Ravic
MieliKkt.:
2017.01.11
  13:09:32
Köszönöm!
Azt elvártam volna bármelyik gyártótól, hogy lehetõséget teremt legalább arra, hogy a nem kódolt csatornák elõre kerülhessenek. Egyre igénytelenebbek a programozók. Vagy a megbízóik... Megkockáztatom, hogy ez a gép így a használhatóság határán van.
V. I.
janika:
2017.01.11
  14:43:40
Szia Imi!
Nem próbáltad más országnál a beállítást?
(Pl németország)
MieliKkt.:
2017.01.11
  15:51:18
Prübáltam más országot, Németet nem.
Nem a 7 adó miatt fontos a sorrend, hanem mert ez a hét (egyébként már 10) adó szét van szórva. Egy csomó fizetõs után, kb. a 22. pr. helytõl kezdve van 5, aztán pár fizetõs, aztán néhány szabad... Ezt elég nehéz megértetni egy 80 év körüli asztalossal. Meg Náncsi nénivel sem egyszerû vidéken, gondolom...
Lenne még egy kérdésem: mi az az LCN? Pl. egyik menüpont: rendezés LCN szerint. Csto takoe kutykurutty?
Kóródi Ferenc:
2017.01.11
  18:16:57
Szia!
LCN: Logical Chanel Number
Szabad fordításban a csatorna számozás logikája.

Ha bekapcsolod,a szolgáltató által meghatározott sorrend szerint szedi sorba az adókat.Ha ki van kapcsolva akkor meg frekvencia szerint.
Amikkel eddig találkoztam,ott általában bekapcsolt állapotban elõre veszi a szabadon foghatókat.Igaz,azok megengedték ilyen esetben a sorrend változtatást is,pedig volt köztük duplagagyi is.Lehet azóta fejlõdött a technika.....


Quasi:
2017.01.11
  19:34:08
Ki kell törölni minden szart, csak a nézhetõket meghagyni. Utána, azok már egymás után vannak. A sorrendet pedig, jegyezze meg a tulaj...
MieliKkt.:
2017.01.12
  09:58:31
Akkor lehet, hogy ennek az LCN-nek kellene helyre tenni a dolgot. Kipróbáétam pedig...
S fene sem érti.
Köszönöm szépen az infókat!
V. I.
B.Laca:
2017.01.13
  11:42:24
Üdv!

Nem tudom, melyik típusú Akairól van szó, de találtam valamit:
[LINK]
Ez alapján szerkeszthetõ, törölhetõ az adók sorrendje.

Ha egy másik típus, akkor nem tudom.
A használatija nem ír errõl semmit?
Ha a madaras teszkóban lett véve, akkor elvileg kéne lennie hozzá magyar használatinak is.


Ehhez a témához már több mint 30 napja nem érkezett hozzászólás, így lezárásra került.