Vissza az elektrONline címlapjára !

Ha valamilyen készülék építése, vagy javítása közben tanácsra, segítségre lenne szüksége, küldje el Távjavítás üzenőtáblánkra !

<< Vissza az előző listához <<         >> Új téma indítása >>

Teljes lista megjelenítése
a legfrissebektől kezdve

760334
telefon aksi

Az eddig feltett összes kérdés címében
vagy tartalmában kereshetsz:


 

Simon Jenõ:
2017.06.19
  09:42:53
Hi!
Van nekem egy Samsung GT-C3000I telefonom és az utóbbi idõben már nem bírt ki egy napot sem az akkumulátora. Bementem a szolgáltatóhoz ahol a telefont vettem anno és vettem hozzá egy új eredetiab553446bu 1000mAh aksit arany áron. Betettem a telefonba a töltöttségi szint a felénél volt.Gondoltam ha lemerül felteszem a töltõre. kb. három óra múlva a telefon pittyegéssel jelezte hogy
lemerült.Nosza este bedugtam a töltõt és reggel töltve volt az aksi.Meglepetésemre három óra elteltével újra totál lemerült az új aksi. A töltõ az eredeti. mi lehet a baj?
Üdv. Jenõ
szbálint:
2017.06.19
  10:19:45
szia: a sok felesleges appot el kell távolítani
az akkut kicseréltetni

Bálint

Tron:
2017.06.19
  10:56:32
Üdv!
1000-res akku egy ilyen kütyüben??
ibéjen 1800 körül már van.
És 1&értek szbálinttal: valami fut a telón aminek nem biztos, hogy kéne.
Simon Jenõ:
2017.06.19
  12:01:26
Hi!
Ez a telefon egy sima tapizós teló nem okoskodó! Nem hiszem hogy bármi futna rajta mert netezésre nem használtam.Azért vettem mert az unokámnak ilyen kellet. de hamar ráunt kb 5 éves lehet ebbõl 3 évig én használtam. Azért vettem "eredeti"aksit mert úgy gondoltam hátha ez is kibírja 5 évig.Egyébként voltam az eladónál és azt bégette hogy nincs rá garancia mert rosszul kezeltem ! ? .Hiába mondtam neki ,hogy az apja sem élt még amikor én már a szakmában dolgoztam és tudom ,hogy kell bánni az aksikkal.
Üdv. Jenõ
MieliKkt.:
2017.06.19
  12:42:23
Hali!
Lehet régi az aksi, de betrottyanthatott a teló is.
V. I.
Tron:
2017.06.19
  14:58:53
Apósomnak a telója még csak nem is tapizós.
A Téboj mégis bekapcsolta rajta a mobilnetet
És igen: wapolni azon is lehetett!
interlacee:
2017.06.19
  15:56:31
Hali!
Hali az én S2-mmel ugyanezt végig csicsatlanàltam...
annak a csatlakozója volt kontaktos , átforrasztottam , azóta jó.
Simon Jenõ:
2017.06.19
  20:56:45
Hi!
Köszönöm megnézem a csatit de úgy látom, hogy stabilan érintkezik. Internetezni lehet vele de én soha nem használtam mert elég rosszul látok és inkább pc-t használok vagy tábla pc-t.Az érdekessége az, hogy a réi és az új aksit kb egyforma idõ elteltével tölti fel teljesen.Olyan mintha volna valami memoria a dologban.
Üdv.Jenõ
Vastagh Norbert:
2017.06.19
  21:25:42
Helló!

Androidnál határozottan van ilyen szoftveres dolog, mármint, ha folyamatosan nem teljesen lemerülve dugod töltõre, és nem teljesen feltöltõdve veszed le róla, akkor egy idõ után úgy néz ki, mintha tönkrement volna az akku.
Egy fájlban naplózza az akku ide vonatkozó adatait, root-olt telefonról lehet törölni, és jó lesz, ha nem root-olt, akkor meg kell egy teljes rendszer visszaállítás (hangerõ le vagy fel nyomva, és bekapcs)

Hogy ezen van-e ilyen, passz... Utána kellene keresgélni a neten. De ha ilyet produkál, elképzelhetõ!

Kiss Sándor:
2017.06.20
  15:58:46
Üdv!

Norbi: elég misztikusan hangzik... meg tudod mondani a fájl nevét, amiben naplózza?
(két éves kínai teló, mindig 40- 60 százalék körül kapja a töltést, semmi baja: szerencse?)

Sanyi

Vastagh Norbert:
2017.06.20
  17:33:05
Helló!

Nem misztikus azért annyira - legalábbis nálam már többször bevált a dolog ;-)

Pl. a feleségem barátnõjének a kislánya kínozott egy táblagépet, ami aztán ezt mûvelte, mármint, hogy tök hamar feltöltõdött, de 10-20 perc alatt lemerült. Vitték szervizbe, szerencsére nem tudtak hozzá akkut szerezni.

Megcsináltam a reset-et (rendszerpartíció formázás vagy mi hivatalosan) , még 1-2 évig használta utána, jó volt az akku, csak kapott ájpedet, azóta kegyvesztett lett a kis kínai tábla ;-)

Szóval menteni kell mindent, és recovery vagy milyen módban kell indítani a kütyüt (bocs, a pontos kifejezésekben nem vagyok otthon, mindig keverek mindent mindennel ;-) , aztán rendszerpartíció formázása: az töröl minden nem "gyári" fájlt, így ezt is.

Vagy ha root-olt a készülék, lehet törölni a batterystats.bin fájlt, és talán lehet örülni is :-)

Amúgy most, hogy megvan a fájl neve, magyar találat is van a dologra:

[LINK]

Annyira nem hiszik el ezt az emberek, hogy az már csuda.

Velem szemben van egy mobilos bolt, ezért hetente-kéthetente biztosan betér valaki azzal, hogy van egy ilyen-olyan készüléke, rossz az akku, de a mobilboltban nem tudják cserélni (a mai kütyüknél nem egyszerû, a fickó meg kis pénzért köszönni sem hajlandó) , vállalom-e?

Mindig elmondom: nem biztos, hogy akku hiba, hozza be, megpróbálom megjavítani. Ha sikerül, 20€, ha nem, nem fizet semmit.

Szerintetek hányan hagyták itt a vackukat? Senki!!! Volt olyan, aki itt szorongatta a vackát, de nem adta oda: szerintem hülyének nézett. Inkább elment a hülyeazértnemvagyokba, és vett egy másikat.

Ma egy fickó a Samsung táblagépre panaszkodott, hogy 30€ a neten az akku, de õ nem tudja kicserélni, vállalom? Mondom nem, de szemben a mobilbot... Á, onnan jött! :-) Hát, akkor hozza be, mert valószínûleg csak szoftveres probléma: ha ha megoldom ennyi, ha nem semmi, behozza? Hááát, majd meggondolja, de inkább kivágja a kukába, mert 330€ volt, és senki nem akar benne akkut cserélni.

Ez azért jó így, mert én nem keresek pénzt, az ügyfél meg bukik nem kevés pénzt, szóval szuper... De legalább a sok "akkuhibás" kütyüt itt dobnák ki, az asztalomra! Á, azt már nem ;-)

Vastagh Norbert:
2017.06.20
  17:40:13
...ja, a kínai telefonok piszok jók! A lányaimnak Redmi 3S van (...ha jól emlékszem ;-) , jobbat nem is kívánhat az ember.

Az egy nagy nemnormális, már elnézést, aki megveszi az essakárhányat 250-300.000 forintért... Egyszerûen indokolatlan az árkülönbség. A sógoromnak mindig csúcs telefonjai vannak (céges) , párszor már volt az egyik kezemben csúcs Samsung, a másikban a Redmi 3S, és nem éreztem úgy, hogy de jó lenne egy Samsung, viszont egy 3S-re (vagy az utódjára) beneveznék, ha nem sajnálnám ilyen hülyeségekre a pénzt ;-)


Ehhez a témához már több mint 30 napja nem érkezett hozzászólás, így lezárásra került.