elektrONline - Távjavítás üzenőtábla :: Radiant RBC 20E Midy
Vissza az elektrONline címlapjára !

Ha valamilyen készülék építése, vagy javítása közben tanácsra, segítségre lenne szüksége, küldje el Távjavítás üzenőtáblánkra !

<< Vissza az előző listához <<         >> Új téma indítása >>

Teljes lista megjelenítése
a legfrissebektől kezdve

799559
Radiant RBC 20E Midy

Az eddig feltett összes kérdés címében
vagy tartalmában kereshetsz:


 

 

Belépés

Szabó István:
2018.10.28
  20:44:24
Sziasztok!
Van egy 12 éves Radiant RBC 20 E/ MIDY METANO CALDAIA típusú kombi cirkó gázkazánom, ami mûködik, de néha leáll.A hiba nem mindig jön elõ, valamikor megy a fûtés is és a HM is rendesen,de elõfordul hogy napjában többször is kiáll hibával, és csak kikapcs-bekapcs után mûködik újra. Kijelzõ nincs a készüléken csak néhány led, pontosabban 3 led van a víznyomásnak, 1 a füstgáz érzékelõnek, és 1 glimmlámpa piros háromszög jelöléssel. Ez az utóbbi gyullad ki és ilyenkor se fûtés, se melegvíz ill. azt vettem észre hogy ha kéri a fûtést a termosztát akkor a szivattyú megy csak éppen fûtés nincs. Mérni nem nagyon tudok semmit mert a hiba nem állandó, valamikor órákat elmegy.
Szóval, én is hívtam szerelõt, kitisztította, elment, bekapcsoltam, leállt. Néha hibajelzés nélkül sem indul el a fûtés, csak kattog. Ilyenkor restart szokott segíteni. Elõfordult, hogy zuhanyzás közben állt le, és csak hideg víz folyt.
Vezérlõpanel lett cserélve, a hiba ezután sem szûnt meg.
Elõre is köszönöm a hozzászólásokat.
Üdv: Sz. István

Sz Bálint:
2018.10.28
  21:49:49
szia: először egy szakszerű átvizsgálás, kitakarítás, beállítás hozzáértő gázszerelő által
Mikor volt utoljára karbantartás?

Bálint

Szabó István:
2018.10.28
  22:02:47
Karbantartás egy hónapja volt,a hibára nem találtak megoldást.Vízhőfok érzékelők cserélve,kezelőpanel cserélve,de a hiba még mindig fenn áll.
I.C.:
2018.10.29
  09:11:48
Hi!
Érdemben sajnos nem tudok hozzá szólni. Csak nem értem a helyzetet, felháborít:-( Ha kifizetted a "javítást" akkor mi van a garanciával? Vagy Te kérted az alkatrészek, panel cseréjét?
Szabó István:
2018.10.30
  07:26:48
Mikor a vízhőfok érzékelők cseréje után sem változott a helyzet,a szerelő azt mondta,hogy a gyújtás vezérlő elektronika lehet a hibás,vagy a vezérlő panel.Nem kért munka díjat,csak a két érzékelő árát/ 7 ezer/ . Neki nem volt ilyen bontott/ az új horror ár/ ,azt tanácsolta nézzek a neten. Találtam is mindkettőt,de a hozzá értő eladó azt mondta,hogy biztos a kezelő panel a rossz. Hát nem az volt a rossz. Tegnap elvittem a gyújtás vezérlő elektronikát egy műszerészhez,aki 7 ezer forintért megcsinálta. A forrasztásokat kellett pár helyen javítani,és egy relét cserélni,mert gyenge volt. Tehát akinek ilyen problémája van,ott keresse a bajt.
Mondy Dániel:
2018.11.12
  14:49:49
Kedves István.

Nekem ugyanilyen kazánom van ugyanezzel a hibával.
Megkérdezhetem hogy ki volt a műszerész aki javította a hibát a vezérlő elektronikán ? Esetleg egy telefonszámot vagy elérhetőséget is kérhetek ?

köszönöm

Bényei Béla:
2018.11.21
  08:34:03
Sziasztok!
Ugyanezzel a hibával küzdök én is és a szerelő is kísértetiesen ugyanezeket csinálta, csak sokkal több pénzért. Kérném én is a műszerész elérhetőségét én is.
köszönettel


Ehhez a témához már több mint 30 napja nem érkezett hozzászólás, így lezárásra került.