Vissza az elektrONline címlapjára !

Ha valamilyen készülék építése, vagy javítása közben tanácsra, segítségre lenne szüksége, küldje el Távjavítás üzenőtáblánkra !

<< Vissza az előző listához <<         >> Új téma indítása >>

Teljes lista megjelenítése
a legfrissebektől kezdve

809272
SAMSUNG LE40R51BX/XEH háttér világítás nincs

Az eddig feltett összes kérdés címében
vagy tartalmában kereshetsz:


 

 

Makai Béla:
2019.03.13
  11:18:19
Sziasztok, szép napot Kedves kollegák.
Szeretnék egy kis segítséget, ötletet kérni a fent említett tv-vel kapcsolatban. Korábban írtam már, de nem jutottam előrébb. Előzmény: Inviteles mediabox bekapcsoláskor AV-n vagy HDMI-n is elsötétült a készüék, megszünt a háttérvilágítás. Azután ha ki lett kapcsolva és tuneren lett indítva azaz tv programmal akkor volt háttérfény, és utána lett átkapcsolva a mediabox-ra akkor, meg is maradt.. Így működött kb egy hónapig, de azután már sehogyan sem kapcsolta be a háttérvilágítást. Az inverter csatlakozón 24 volt megvan, a BL ON/ OFF ponton 4.90 (5Volt) megvan. Kérdéseim, hogy az inverter csatlakozón milyen további feszültségeknek kell lennie? A másik kérdésem, hogy a mainboardon az LVDS kábel mellett balra lévő csatlakozón (amibe a képen tettem a kérdőjeleket) milyen feszültségeknek kell lennie. Nem hiszem (persze attól lehet), hogy inverter hiba lenne. Mégegy kérdés, hogy az inverter csatlakozon van egy PROT nevű (gondolom védelem) csatlakozási pont. Ott kell-e mérjek valamit? Nagyon megköszönöm, ha ötletekkel tanácsokkal tudtok szolgálni, hogy merre, és mit érdemes megnézzek, megmérje, esetleg cseréljek.
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Vigh Tibor:
2019.03.13
  13:55:58
Üdv!

Ha a táp és a bl on megvan akkor inverter hiba. Elvileg még kéne egy pdimnek lennie de az a fényerőt szabályozza, ha nincs rajta fesz legfeljebb sötétebb a kép.

János Jakab:
2019.03.13
  15:04:53
Üdv,ha a processzor tuner üzemmódban engedélyezi,HDMI-ben pedig nem,ebben az esetben nem hiszem,hogy inverter hiba...A legelső,hogy szerviz menűben teljesen át kellene ellenőrizni a beállításokat...Én minden féleképpen a main-ben látom a hibát..Az inverter mint olyan,nem szelektál,hanem utaítást hajt végre,melyet a BGA ad ki neki,a ki-be,és fényerő szabályzást illetően. Üdv.: J.J.
Makai Béla:
2019.03.14
  07:50:21
Mostmár tuner módban sincs háttérvilágítás.
Service üzemmód?
"Há' de nem látok semmit, mer' setít a kép.." :-)Csináljam emlékezetből, mint a vak becsüs??? :-)
Viccet félretéve.
Lényeg.... Amikor kezdte ezt hogy váltogatni kellett, hogy legyen fény akkor a factory reset után egy darabig megoldotta, az kb három hét volt.
Utána, elsötétült, és azóta semmi.
Ezért kérdeztem hogy a bal felső sarokban az LVDS melletti csatlakozon mit kellene mérjek, mert a panelon úgy van írva, hogy 5v(24v) tehát hogy ott kell-e valamilyen üzemben 24 voltot mérjek. Az 5 volt az megvan. Annak a csatlakozónak valami köze van az inverter indításhoz.. Szerintem....

plahos:
2019.03.15
  06:45:08
Üdv.!
Ha a hűtő felület alatt BGA tokozás van, akkor egy kis flux + melengetés, talán segit!
Üdv.:plahos!
Makai Béla:
2019.03.15
  08:24:28
Menézem, és hátha szerencsével járok.
Köszönöm az ötleteket, tanácsokat.


Ehhez a témához már több mint 30 napja nem érkezett hozzászólás, így lezárásra került.