elektrONline - Távjavítás üzenőtábla :: Toyota Szekszárd
Vissza az elektrONline címlapjára !

Ha valamilyen készülék építése, vagy javítása közben tanácsra, segítségre lenne szüksége, küldje el Távjavítás üzenőtáblánkra !

<< Vissza az előző listához <<         >> Új téma indítása >>

Teljes lista megjelenítése
a legfrissebektől kezdve

838437
Toyota Szekszárd

Az eddig feltett összes kérdés címében
vagy tartalmában kereshetsz:


 

Belépés

Bimre:
2020.07.07
  19:18:34

Ez nem a szakmaiba tartozna de de itt sokakat érinthet.
Sziasztok!
Ez nem a reklám helye hanem szeretem közzétenni a jó híreket.
Fiam ide vitte autóját beállításra.
Ő nem az a fajta amit elhisz mindenkinek.
Megcsinálták beállították és most húz és jóval kevesebbet fogyaszt.
A jóval:10 ről 7.8ra
Szeretem mikor szakik értenek és tudják ,mit csinálnak.

Vastagh Norbert:
2020.07.07
  22:59:59
Van ez így ;-)

Valahogy az emberekben az van, hogy a márkaszerviz = lehúzós és hozzá nem értő. Biztosan vannak ilyenek is, mint ahogy a magánszervizek között is lehet találni drágát és bénát.
De itt Ausztriában legalábbis már nem egyszer jártam úgy, hogy a maszek szerviz adott valami őrült árajánlatot, nem kértem a javítást, a márkaszerviz meg a töredékéből megjavította.

Egyszer egy kimondottan klímás szerviz (országos hálózat) pl. valami 8-900€-t mondott a Mazdám klímajavítására, mert klímakompresszor csere, valami cső, tömítések és töltés. Ebből a csőcsere, a tömítések és töltés igaz is volt, a márkaszerviz valami 110€-t kért érte... A kompresszor kifizettetése lett volna a kis extra haszon.

Vastagh Norbert:
2020.07.07
  23:04:02
Ja, találtam egy nagyon jónak tűnő autószerelőt Gyenesdiáson, ha érdekel valakit ;-)

Én Renault-hoz értőt kerestem, őt ajánlották (Renault szervizekben dolgozott, mielőtt magánzó lett) , de mindenfélét javít. Egyszer voltam már nála, augusztus elején megyek újra: nagyon macerás nekem oda cipelni az autót, de amíg valahogy meg tudom oldani, nem keresek mást, az tuti. Nagyon hozzáértőnek és alaposnak tűnik, a munkadíj pedig hihetetlenül korrekt.


dr.gtn:
2020.07.08
  07:16:10
Üdv. Erre felénk sem lehet találni megbízható autószervizt . Általában minden kezdő jó , korrekt árban mint munkában , de ahogy bejön neki az üzlet , elszáll vele a ló .
Gondolná az ember , hogy kis műhely , áfát , számlát megúszva olcsóbb , holott ők is nagyon jó tudják az árakat és oda igazítják a saját számláikat .
Szerelők nem szeretnek dolgozni hozott alkatrészből ( nekem egyik azt mondta , hogy mikor el mész vacsorára oda se viszel burgonyát , csirkét , fűszert..), pedig azok árazásával sokat lehet variálni , akár gyártó , akár minőség , vagy beszerzésben vagy forgalmazó kedvezményben .
Itt minálunk nyílt titok , hogy a helyi autós bolt , 20-40 % százalékot vissza térít a szerelőknek nála vásárolt alkatrész árakból , de átböngészve a web áruházakat is nagy szórás van .
Másik oldalon meg ott vannak a puccos márkaszervizek , ahova általában cégek , meg akinek sok pénze van , meg akinek muszáj (pl.garancia érvényesítés )viaszi az ember , mert ott egy olaj csere is 3-4 szerese , de hát csillogó ügyfelfogadónak is ára van .
Vastagh Norbert:
2020.07.08
  10:42:21
Puccos márkaszerviz: nálunk a Mazda kereskedés és szerviz úgy néz ki, hogy egy műhely, mellette a bemutatóterem pár autóval, a sarkában egy asztal stb., az az iroda: a tulaj is melós ruhában szaladgál (és dolgozik a szervizben) , a lánya ül az "irodában", a vője is szerel, meg még egy alkalmazott. Hát, nem az a puccos akármi ;-)

A Renault-ot nem ismerem, mert nagyon puccos volt, gondoltam az ár is annak megfelelő lesz, inkább kerestem és találtam ezt a fickót ;-) De voltam már náluk garis problémával, háááát, nem olyanok, mint a Mazda volt, az tuti. Ők amíg garis volt a náluk vásárolt használt autó, szuper korrektek voltak, meg utána is még évekig, amíg hozzájuk vittem - amíg meg nem döglött szegény...

Tomi111:
2020.07.08
  17:31:48
Persze nem épít be hozott alakrészt, hisz azért ő felelősséget, garanciát vállal. A te viszed, honnan tudja milyen minőség? Hogy vállaljon felelősséget? Ha viszed neki pl. a vezérlésszettet, aminek 80e-km-t bírnia kellene, de 40e-nél elszakad, kit hibáztatsz?
Na meg a másik, hogy a szerelőknek az alkatrész árán van a haszon. Amit te árat látsz a neten a webáruházban, ő megkapja annak 40%-áért. De neked a teljes áron számolja!
dr.gtn:
2020.07.08
  22:00:51
Ez a garancia , csak duma a felárért , mert ugyan azt az olajat meg szűrőt épít be háromszoros áron , mint amit én is vinnék . A 40 e kilométeres vízérszíj szakadás mg elég érdekes történet volna , mert azt simán nem kajálná be egyik szerviz sem , menne a vissza mutogatás a gyártó , forgalmazó , stb.
Különben meg szakszerűen beépített alkatrészért a (eladónak )forgalmazónak kell felelni , a munkáért meg a szerviznek , de hiba estén ez is érdekes bizonyítási eljárás lenne , ha jogi útra terelnéd az ügyet .
Quasi:
2020.07.09
  17:18:22
Több autósbolt kiköti, hogy csak akkor vállal felelősséget egy alkatrészért, ha azt szakszerviz építi be. Nyilván úgy, hogy azt számla is igazolja...
dr.gtn:
2020.07.09
  19:41:54
Pontosan így van , és akkor mire fő számolja dupla árban a szerviz az alkatrészt mikor a bolt vállalja a garanciát .
Vastagh Norbert:
2020.07.09
  23:23:31
Nagyon elvarázsoltak az autószervizek sokszor, az biztos...
OK, vállalkozó, sok pénzt akar keresni: de valamennyire azért azt is figyelembe kellene venni, hogy mennyit keres az, akin rohadt sokat akar keresni???

A Renault-ot elvittem tavaly egy ismerős szerelőhöz. Kellett cserélni elöl féktárcsákat, és elöl-hátul fékbetéteket, olajat-szűrőket, és üzemanyagszűrőt.
190.000 forintot fizettem kb., amiből 90.000 volt a munkadíj. Az anyag ezek szerint 100.000, és ezek szerint azon még úgy 50.000 forintot keresett a mester, tehát összesen 140.000 forintot keresett.
Kb. 3-4 óra alatt, mert nem hiszem, hogy tovább tartott a meló.
Noooormális???
Másodszorra a frissen felfedezett (ismerősök ajánlották) fickóhoz vittem, azt mondta nem érti, miért tesz fel valaki egy ilyen neve nincs olajszűrőt egy autóra, amikor egy Bosch, Mann stb. is 1500 forint körül van?! A neve sincs meg lehetett 800-900, mert annál olcsóbb nincs.
Úgy látszik, meg kellett fogni a lóvét, spórolni akart nekem 600 forintot, ha már levett 140.000 forint munkadíjra egy maximum fél napos melóért ;-)

A másik: az unokaöcsém eltervezte, hogy lefesteti a >20 éves ódi áhármat, mert nem ragyog eléggé. Azt mondta neki a festő (ismerős) , hogy ha mindent neki kell csinálni, 800.000-1.000.000 forint, ha mindent megcsinálnak a bátyámmal (lakatolás, glettelés, csiszolás, csak festeni kell) , akkor 400-500.000 forintból megússzák.
Na ez kb. 2 napos meló lenne a festőnek, sőt annyi sem, és pár 10.000 forint az anyag, ha nagyon jól meg akarja csinálni.

Szóval ez a gond: naponta akarnak annyit keresni a mesterek, amennyit az ügyfeleik egy hónap alatt keresnek, és ez valahogy nagyon nem kerek, mintha baj lenne az arányokkal :-(

Tomi111:
2020.07.10
  17:07:07
Én ismerőshöz viszem az autót. Otthon szerel, nem hivatalosan. Nem kér munkadíjat sosem, csak az anyagárat kéri, amit nekem is megmutat a gépen. De tudom, hogy ő valóban megkapja kb a 40%-ért. Ott a haszon!! Van ismerősöm, aki néhány éve még alkatrész forgalmazó cégnél dolgozott. Tudja, hogy aki napi szinten rendel, mennyiért kapja az anyagot, és te mennyiért látod a neten. Csak bosszantó, hogy megveszem vagy a szerelő megveszi az utángyártottat, holott annyiért gyári újat is kaphatnék. Na de mindennel így van, nem csak az autóalkatrész. Hasonló pl:a villanyszerelési anyagok ára is...
Bimre:
2020.07.10
  18:08:28
Akkor újra hozzászólok ha már nyitottam azt a topikot másoknak segítségként.
Engem nem zavar az alkatrész ár ha munkadíj vége elfogadható.
Ne is kelljen foglalkoznom anyagbeszerzéssel.
Legyen ez a szerelő haszna.
Vastagh Norbert:
2020.07.11
  20:17:31
Engem sem zavar, amíg a végösszeget korrektnek találom.
De amikor egy osztás-szorzással kijön, hogy a mester 140.000 forintot keresett rajtam kb. 2 óra alatt, az azért már bssza a csőrömet egy kicsit ;-)

Quasi:
2020.07.12
  07:23:29
Nem lenne ezzel semmi baj, ha nem az alkatrészen akarna keresni, hanem egy korrekt munkának a díján.
Csak az nem elég neki, ezért ezen is, meg azon is szakítani akar.
Egy fogorvos pl. naponta keres annyit, amennyi egy másik ember havi jövedelme...Ehhez a témához már több mint 30 napja nem érkezett hozzászólás, így lezárásra került.