elektrONline - Távjavítás üzenőtábla :: Indesit mosogatógép megállt
Vissza az elektrONline címlapjára !

Ha valamilyen készülék építése, vagy javítása közben tanácsra, segítségre lenne szüksége, küldje el Távjavítás üzenőtáblánkra !

<< Vissza az előző listához <<         >> Új téma indítása >>

Teljes lista megjelenítése
a legfrissebektől kezdve

89319
Indesit mosogatógép megállt

Az eddig feltett összes kérdés címében
vagy tartalmában kereshetsz:


 

 

Belépés

Vastagh Norbert:
2006.12.23
  23:40:29
Helló!
Van egy Indesit D41 típusú mosogatógépünk. 3 évig hibátlanul mûködött, aztán elkezdett nem elindulni: tehát bekapcsolás után leszivattyúzza a vizet, és ott megáll, esetleg egy kis vizet beenged, és utána áll meg.
A múlt héten már olyat csinált (a feleségem néha kipróbálja, hátha megjavult ;-) , hogy leszivattyúzott, beengedett egy kis vizet, aztán nem történt semmi: egy kis idõ múlva viszont égett szag jött belõle, kinyitottam az ajtaját, és vörösen izzott benne a fûtõszál...
A mester végre 3 hét után ideért a minap, de azt mondta, el kell vinnie, mert ez valami motorhiba lesz :-o Lehetséges ez? Az az igazság, hogy eléggé rossz hírû városunk szervize, "maszekot" meg nem találtam.... De félek, hogy "le akar venni" egy nagyobb összeggel :-(

A egy fórumon már kérdezõsködtem, de ott nem értenek a háztartási gépekhez, ide irányítottak: de azt mondta ott valamki, hogy talán csak a vízszint érzékelõje ment tönkre, esetleg koszolódott el..... Hol találom azt a gépben? Esetleg egy robbantott ábrát honnét tudnék szerezni?

Üdv!

János:
2006.12.24
  00:10:35
Szerintem is evvel lehet a hiba,a vizszint érzékelõt úgy tudod megkülönböztetni a többi alkatrésztõl,hogy egy vékony kis csõ van rádugva,és a vizpumpáig vezet.Ha enyhén belefujsz egy ketyenést kell,hogy haljál,ha egyszintû:kettõt ha kétszintû az érzékelõ.Általában ebbe a csõbe pöszmet gyûlik össze a mosott ruháktól,és ezért nem mûködik rendesen.
Vastagh Norbert:
2006.12.24
  00:32:43
Helló!
Ez mosOGATó gép! Amúgy a szerelõ azt mondta,hogy a keverõmotorja a rossz valószínûleg, ezért gyanakszom.... Én sajnos nem voltam itthon, amikor itt járt :-(
A mosogatógépben csak egy szivattyú van, nem?! Az pumpálja a vizet a csövekbe, és a kiáramló vízsugár forgatja a karokat - szerintem...
Ha valaki elmondaná, merre keressem benne vízszint érzékelõt...

Mosógépdoktor:
2006.12.24
  07:37:23
Szia!
A mosogatógép egyszerû gép, de a tervezõk feleslegesen túlkomplikálták, ezért a javítása nem egyszerû feladat. Kár „lecikizni” a szervizt, mert az általad leirt hiba nem is olyan egyszerû. Mindamellett a gépben legalább 2 db motor van, de egészen pontosan 3 db található a gépben.
Küldöm a közel azonos gép rajzát, ebbõl látható, hogy a gép elektronikus vezérlésû, tehát a hiba lehet a keringetõ motor hibája, de sajnos ez általában elektronika hibát is generál. Nem elég a keringetõ motorból a beszorult „csont darabot” kiszedni, mert általában maga az elektronika a meg növekedett áramfelvétel miatt szintén sérülhet, nem 100% de elõfordul. Ha a keringetõ motor szakadt vagy égett annak a cseréje 20-30000 Ft, ehhez jön az elektronika, ha Merza úr meg tudja javítani, akkor maximum (de ez a vége) 40000 Ft a javítási költség. Ha csak a csontika fogja a motort és nem égett le szakadt el, akkor kis kézügyességgel 10 perces munka. A szint szabályzót a robbantott rajzon megtalálhatod.

Kellemes ünnepeket.
Utóirat:
NE ITÉLJ, MER MEGITÉLTETSZ!!
Doki

Vastagh Norbert:
2006.12.24
  15:09:19
Köszönöm a választ! Ismeretlenül is elnézést kérek az ismeretlen szerelõtõl... Nem vagyok egy gyanakvó fickó, dõt inkább naiv, de az a szerviz tényleg annyira rossz hírû!
Úgyhogy este megnézem a gépet (ja, ma lehet hogy mégsem ;-) , aztán ha nem csak egyszerû hiba, akkor átadom neki, adjon ajánlatot. De szerintem egy új gép lesz belõle, mert majdnem annyiért (40.000 forint) már venni lehet....

Boldog ünnepeket kívánok neked, és minden "kollégának"

Üdvözlettel: Vastagh Norbert

Csatári Attila:
2006.12.29
  09:44:45
Sziasztok!
Én ma jártam pontosan ugyanúgy, mint Norbi. Nekünk egy Indesit D42-es mosogatógépünk van. Ma reggel ugyanezeket a tüneteket produkálta: vizet kiszivattyúzta, utána halk búgás és enyhe amperszag. Én is a belsõ keringetõszivattyúra tippeltem, de nem ismerem a gép szerkezetét. Egy rajzért, vagy egyéb gyakorlati tanácsért nagyon hálás lennék.
Elõre is köszönöm!
Kellemes ünnepeket!
Üdvözlettel: Csatári Attila
Veronika:
2007.01.02
  09:36:16
Hello!

Nekünk egy D61-es indesitünk van. a gond az hogy lemegy a program és a mosogatógépbõl kivett edények nagyon piszkosak, pedig a szûrõt is kitisztítottam. A Calgonit 5in1 tabeltta, pedig el sincs olvadva. Ilyenkor ráindítom mégegszer a programot , visszateszem a tablettát, és nem annyira mocskosak az edények de még így is használhatatlanok , el kell kézzel mosogatni. Hogyan lehet gyorsan megjavítani?
Köszi:
V

Vastagh Norbert:
2007.01.18
  17:19:38
MEGJAVÍTOTTAM!!! :-)
Csupán eddig kellett rá várni szegény feleségemnek... A szivattyú volt megragadva. Szétszedtem, kimostam, a szimeringet vefújtam WD40 csodaszerrel, a motor csapágyait is, és már forog is ;-))
Egy kicsit megakadtam ott, hogy a szivattyú lapátját mennyire kell meghúzni, de aztán "érzéssel" szerintem jó lett: nem szorul, halkan forog, a vizet sem folyatja, nagy gond nem lehet - remélem ;-)
Most már egy hete mûködik, nagyon örülünk, mert két kisgyerek mellett jó egy ilyen "bejárónõ" ;-) Üdv!
bózsvári gábor:
2007.03.05
  17:58:07
hello. nekünk is a d41esünk hasonlókat produkál. ha egy rajzot tudnátok küldeni, azt nagyon megköszönném. elõre is köszi.
ragyuro:
2008.06.03
  15:17:12
Üdv, kérdezném, hogy whirlpool adg 8515 (ez a tipus nem magyar forgalmazású, de szerintem nem nagyon különbözik a többitõl) mosogatógép hibajelzõ pislogásáról tud valaki listát küldeni, azaz mit jelentenek a különbözõ pislogásszámok?
robi:
2008.07.23
  10:10:03
Nekem is van egy Indesit mosogatógépem, a szivattyúja nem szívja a vizet ki a gépb�l. Nagyon jól szerelhet� a szivattyú, de valaki adjon tanácsot, mi lehet a problémája, mert úgy gondolom hogy egy váltóáramú szivattyúnak simán a 220 v rákötésével el kéne indulni. Ez ide-oda jár 50 Hz-en, de forogni a forgórész, azt nem akar. A tekercsek, és minden más részlete épnek tűnik. Mi lehet a baj? Robi
fakanal01:
2008.07.31
  11:23:01
Sziasztok szép napot nektek.
Én most kaptam egy hibás indesit d41 est.
A gép bekepcsolás után hosszassan szívattyuzza a nem létezõ vizet majd leáll és engedi magába a vizet majd kis idõ után villog a zõld ,leáll a víz beengedése és elkezdi kiszivattyúzni a vizet majd leáll és villog a zöld led.
A motorokat 220v on kipróbáltam üzemelnek a légkapcsoló kapcsol mûszerrel ellenõriztem és mégis túlengedi a vizet.
A gépet megborítva a víz kifolyik a tálcából és kezdõdik elõröl az egész.
A légcsõvet ha fujom a kapcsoló kapcsol de a víz továbbra is folyik a gépbe.
Valószinü az elektronikai vezérlõben lessz a bibi mert a gép átmosva minden kapcsoló leellenõrizve ugyhogy csak ott kell keresnem a hibát.
Esetleg ha van ötletetek szivessen fogadnám.
Legyen szép a napotok.Sziasztok a fakanal01 -tõl.
Tibcsy:
2009.01.04
  11:05:01
Hi.
Van nekünk egy Indesit D41 mosogató gép.A minap azt csinálta a fent említett készülék, hogy amikor elindítottam a második faázisnál megált és az elsõ két lámpa villogni kezdett és nem csinált semmit mi lehet a gond?Ja és ha bármelyik progira teszem mindíg a amásodik után áll meg . és az elsõ két lámpa kezd villogni. ha valaki tud segítsen mert addíg nekem kell mosogatnom azt mondta az asszony:)
Németh Ildikó:
2009.04.26
  08:54:23
Indesit D41 mosogatógépem van és mikor bekapcsolom akkor nem szivattyuza a vizet és például ha én a 3. programra állitom fél perc mulva az 1.program kezd villogni és nem csinál semmit csak morog a gép. A szürõjét már megnéztük nem volt benne szennyezõdés. Eléggé vigyázok rá,mindig tisztán tartom nincs sok igénybevételnek kitéve, és mosogatás elõtt mindig öblitek minden edényt csontok, hagymaszál egyéb soha nem kerül a gépbe. Köszönettel Németh Ildikó
Petõfi László:
2009.04.26
  09:35:12
indesit d 42 tip. mosogatógép probléma.

Tisztelt Cím !

a d42 tip . mosogatógép mostamság inkább csak foltosan, fénytelenül mosogat.
próbáltuk a mosogatószert váltani, a lágyító sõ mennyiségét változtatni, de mindhiába.

várjuk a megoldást adó választ !

üdv:Petõfi László

Petõfi László:
2009.04.26
  09:35:18
indesit d 42 tip. mosogatógép probléma.

Tisztelt Cím !

a d42 tip . mosogatógép mostamság inkább csak foltosan, fénytelenül mosogat.
próbáltuk a mosogatószert váltani, a lágyító sõ mennyiségét változtatni, de mindhiába.

várjuk a megoldást adó választ !

üdv:Petõfi László

Petõfi László:
2009.04.26
  09:36:38
indesit d 42 tip. mosogatógép probléma.

Tisztelt Cím !

a d42 tip . mosogatógép mostanság inkább csak foltosan, fénytelenül mosogat.
próbáltuk a mosogatószert váltani, a lágyító só mennyiségét változtatni, de mindhiába.

várjuk a megoldást adó választ !

üdv:Petõfi László

zimi:
2009.07.21
  10:55:10
Indesit mosogatógépem 4 év után feladta a harcot!!! Rendessen elmosogatott az edények tiszták, de a felkiáltó jel felett csak villog a piros lámpa. Ujra indítani nem lehet :((( Azt írja a könyv hogy a hibajeleket elsípolja, de sajna nem halottuk, és mivel ki lett kapcsolva és próbáltuk ujraindítani, ezzel már nem is lehet többet meghalgatni.
Mit lehet tenni ebben az esetben???
A segítséget elõre is köszönöm.
Tímea
gydimi:
2009.08.11
  12:55:45
Sziasztok!

Nekünk D61-esünk van. 6 éves kb. eddig nagy gond nem volt vele, viszont a minap ránkbeszélt egy hosstess a tecsóban egy Calgonit mosogatóport, ami elsőre, másodikra... nem jött be.(előtte csak tablettával mosogattunk, de még a legolcsóbb fajta is patyolatra mosott) A porral történő mosogatás után viszont fehér por marad a "tiszta" edényeken.
A por forgalmazóját hívtam, aki elmondta, hogy változtassak a sóadagoláson. Ma ezt fogjuk kipróbálni.
Esetleg ötleteket várok, mielőtt elkísérletezem a 2 és fél kiló mosogatóport...

Józsi60:
2009.09.13
  09:26:35
IDL 55-ös Indesit mosogatógépünk a gyorsprogram (kb.40 perc) felénél leállt. Próbáltam újraindítani, de nem indult el. Hibaüzenetet küldött, bal oldalról a két elsõ lámpa villogot. Megnéztem nincs-e dugulás a bejövõ, illetve az elmenõ oldalon. Miután leürítettem az elfolyó oldalt, ismételten bekapcsoltam a gépet és elindult, de ismét csak a program felét teljesítette, és a vizet nem nyomta ki, leállt. A szivattyura gyanakszom. Ha volt valakinek hasonló problémája, vagy a hibaüzenetet ismeri, segítsen! A segítséget elõre is köszönöm! Józsi60.
tóth béla:
2010.02.15
  11:42:17
Helló!
Indesit IDL40 mosogatógép a program közepén leáll, az elsõ két led zölden villog. A víz benne marad.
Ha tud valaki segítsen a hibakódok megadásával.
Köszönettel: Béla
kajzerszozi:
2010.03.27
  10:56:00
Sziasztok!
Indesit D41-hez keresek rajzot.
Ha küldenétek nagy segítség lenne.
Elõre is köszi!
Kegyes Pál:
2010.03.28
  20:36:53
van egy Indesit IDL 40-es mosogatógépünk elindítás után 1 perccel az elsõ lámpája elkezd villogni. Mi lehet? Mit jelenthet?
Üdv:Kegyes
Ludányi Laci:
2010.04.26
  20:34:52
Üdv!

Elég régóta nincs válasz a kérdésekre de beírom hátha...
Indesit D42 a típus, a hiba hogy mintha nem menne "teljes erõvel" az alsó esõztetõ és kicsit mintha amperszaga is lenne... Hosszú programon egy idõ után megáll, a 2 elsõ ledje villog és nem hajlandó semmit csinálni... Ha lehûl, újra lehet indítani, rövid programot végig is csinálja de nem az igazi...
A szivattyú a legolcsóbb helyen is 18000,- de azt nem értem hogy miért ezt csinálja mert szerintem a szivattyú vagy megy vagy nem...
Vagy rosszul gondolom? Megérne egy szétbontást? Elektromûszerész a szakmám talán megbírkóznék vele...

Köszönöm!

Ludányi Laci

Kühár István:
2010.04.27
  22:12:41
Helló!

Nincs véletlenül valakinek használati útmutatója
indesit d42 típusú mosogatógéphez?

köszi:István

Nagy Zoltán:
2010.05.21
  18:36:01
Tisztelt Cím!

Van egy Indesit DE-43 tipusú mosogatógépem . 4 éves és megadta magát .Indítom vizet kifúj majd beszív és halkan zúg nem indul.Azt írja ki hogy R05.Mit jelent? Hol tudom szervizelni?. A választ elõre is köszönöm.

Zoltán

Varga Tamás:
2010.06.06
  18:10:12
Üdvözlöm a márkatársakat!
IDL 60-as mosogató géppel rendelkezem. Megtévesztésig hasonló hibát produkál, elindul, vizet beereszt, picit mosogat, víz ki és csak zúg, majd a 2. és a 4. zöld lámpa villogni kezd. Persze erre a hibaüzenetre nem találok magyarázatot. Hátha kapok egy kis segítséget. Elõre is köszönöm.
Üdv:Tamás
Varga Tamás:
2010.06.06
  18:15:39
Üdvözlöm a márkatársakat!
IDL 60-as mosogató géppel rendelkezem. Megtévesztésig hasonló hibát produkál, elindul, vizet beereszt, picit mosogat, víz ki és csak zúg, majd a 2. és a 4. zöld lámpa villogni kezd. Persze erre a hibaüzenetre nem találok magyarázatot. Hátha kapok egy kis segítséget. Elõre is köszönöm.
Üdv:Tamás
bernyo:
2010.07.12
  16:28:34
Jó napot!

Idl 60-as gépünk van. Minden program mûködik rendesen a gép szerint azaz nem akad meg sehol, nem csörög,nem csattog,a vizet felveszi le is szívja csak az edények maradnak koszosak. Segitsen valaki ha tud.

Elõre is köszönöm!

Üdv:bernyo

indeshit:
2010.09.27
  06:53:21
Nekünk a márkaszerviz szerelõje jött ki, elõtte hosszasan beszéltük meg a hiba tüneteit. (IDL 42 3 éves, akkor új ára 60.000 Ft volt).
A mester 8.000-ért megállapította a 42-45.000.- közötti elektronika hibát. Amikor megkérdeztem, hogy van-e nála ez a (kb PDA) méretû alkatrész, azt mondta, hogy rendelni kell, másfél hét. Gondolom újabb kiszállási díjjal.
Így ez a márka többet nem biztos, hogy lesz a házunkban.
Viszont azóta kézzel mosogatunk és jól látszik a különbség...
villanyzongora:
2010.10.20
  22:36:30
SziasztoK! Indesit 60-as gépem van. Hibák: a programkapcsoló megakad 2 helyen is, csak úgy folytatja a programot, ha manuálisan segítek neki. A kapcsológombot már kiszedtem és kitakarítottam, de semmi változás. Meg lehet ezt a programkapcsolót csinálni, vagy venni kell másikat. A másik probléma, hogy nem szivatyuzott. Ezt megoldottam, mert szétszedtem a szívattyút, és kitakarítottam. Le is ereszti a vizet rendesen. Kérdés, hogy kell-e bele valamilyen kenõ anyag? Az az igazság, hogy a benne lévõ dzsuva miatt nem láttam semmit. A harmadik baj, hogy nem fût. Ez mitõl lehet? A vezérlés nem megy, vagy a fûtõszál adta meg magát, esetleg a termosztát? HOgy lehet ezt kimérni? HA valakinek van ötelete, akkor megköszönöm.

Bujdosó Lajos:
2010.12.02
  09:45:38
Indesit IDL 40-es mosogatógépem van. Bekapcsolás után vizet vesz fel,majd rövid szünet után az elsõ és harmadik jelzõlámpa kezd el villogni szivattyúzni kezdi a vizet,maj leáll miközben a két jelzõlámpa villog.A használati utasítás szerint ez eltömõdött szûrõre utal,azonban akárhányszor tisztítom a szûrõt (amiben semmi szennyezõdés nincs)ujraindítás után ugyanezt csinálja. Mi ilyenkor a teendõ?Tudna valaki segíteni a hiba elhárításában? Köszönettel veszem a megoldást!
sztankó attila:
2010.12.04
  10:23:11
Sziasztok!
Indesít IDL-40 -es mosogatógépem van. Elindulás után a 2 -es és a 4-es lámpa villog , nem megy tovább a program,
mi lehet a hiba?
Zoli:
2011.02.03
  19:15:17
Indesit D41 tip. mosogatógépem van majd nem végig megy a program de nem száritja le.Az útolsó led villog.Mi lehet a hiba?

Zoli

Erzsi:
2011.02.16
  15:23:50
Sziasztok!

IDE 44-es mosogatógépem van. Elmosogat, de a végén kiírja az A10-es hibaüzenetet.
Mit jelent ez?

Kovácsné Mogyorósi Erika:
2011.03.10
  20:42:45
Üdvözlet!
Kis segítséget kérnék - ha ez így megoldható :-)
Bosch (kisebbfajta, 9 terítékes) mosogatógépünk tisztán, de foltosan, fénytelenül mosogat, illetve szárít. Próbálkoztam különbözõ tablettával, öblítõvel, de mindegy neki. Mi lehet a hiba? Vagy tudok-e valamit tenni a szebb szárítás érdekében?
Köszönöm a segítséget!
Erika
Tóth józsef:
2011.04.19
  18:56:57
van egy IDL50 mosogatógépünk tegnap estig tökéletesen müködött ma beakartuk kapcsolni és nem csinál semit az elsõ és utólsó led villog vajon mi lehet a hiba ha valmi szakember olvasa adjon tanácsot elõre is köszönöm a segitségett
Fekete Margit:
2011.05.06
  07:18:38
Az én Indesit IDL50-es mosogatógépem sem akar dolgozni.
Akár egész nap szivattyúzná kifelé a nem létezõ vízet,de tovább nem megy a program, befelé nem nem megy víz, és egy idõ után az elsõ lámpa szorgalmasan villogni kezd.
Ó Zsolt:
2011.05.07
  08:35:59
Üdv! Van egy IDL 40-es gépem.Egy ideje a 3-as programban a 2-es munka menetnél el akad és csak vár nem csinál semmit.Nem villog csak ég a led.Többször ki-be kapcsoltam de semmi. Áramtalanítás és pihentetés után újra indul és végig megy.Utána napokig jó. Mi a fene lehet vele????
Ó Zsolt:
2011.05.07
  08:37:58
Üdv! Van egy IDL 40-es gépem.Egy ideje a 3-as programban a 2-es munka menetnél el akad és csak vár nem csinál semmit.Nem villog csak ég a led.Többször ki-be kapcsoltam de semmi. Áramtalanítás és pihentetés után újra indul és végig megy.Utána napokig jó. Mi a fene lehet vele????
Rédling Anett:
2011.06.29
  18:17:28
indesit idl60-as mosogató gépem van és az vele a gond hogy nem szivattyúzza a vizet.ha néha nagy nehezen elindul akkor is csak annyi vizet szív ,hogy elmosogat az öblítéshez már nem szív vizet és leáll. azt jelzi ,hogy végzett.mi lehet a gond??
german:
2011.07.07
  05:59:58
Üdv!
Motororokat lehet tekercseltetni.
Sajn elég alacsonyan van a nyitott motor,és még az alsó vizvédelmi kapcsoló sem védi meg a pára ellen a tekercset ,ez is vezethet a motor leégéséhez.
De lehet tekercseltetni 8 ezer a tekercselése a keringetõszivattyu motor tekercselésének.
idõben ez kb 10 munkanap.
következõ probléma a fütõbetét nem ér bele a feltöltött vizbe.
Ez nyomáskapcsoló beállítási prbléma is lehet.
De távjavítás itt sem jó megoldás,és nincs értelme telefonon javítani.
De szívesen segitek tanácsokkal.
üdv


Ehhez a témához már több mint 30 napja nem érkezett hozzászólás, így lezárásra került.