elektrONline - Távjavítás üzenőtábla :: Videómagnó LP szalagvezetés problémák
Vissza az elektrONline címlapjára !

Ha valamilyen készülék építése, vagy javítása közben tanácsra, segítségre lenne szüksége, küldje el Távjavítás üzenőtáblánkra !

<< Vissza az előző listához <<         >> Új téma indítása >>

Teljes lista megjelenítése
a legfrissebektől kezdve

867133
Videómagnó LP szalagvezetés problémák

Az eddig feltett összes kérdés címében
vagy tartalmában kereshetsz:


 

 

Belépés

Feri:
2021.10.24
  13:13:24
Sziasztok!

Akarok nosztalgiázni a Philips VR550 videómagnómmal de ilyen csúnya a kép, pedig megpucoltam a fejet stb részeket 1 honnapja és most megint el csúnyult, már úgy néz ki mintha a fej koszos lenne megint, persze ez csak lassított felvételeknél van ez a gond.

Szalag szélét néha tönkre teszi vagy a szalagot úgy tönkre teszi REWIND üzemmódban mint ha begyűrte volna vagy a szalag elején is, vagy hullámos lesz.

Van ami bele megy a kazettába pöcök de a csúcsa elvan görbülve:
Kép [LINK]

Szervizben volt 2018-ban csipkézés miatt de a felvételt csak meg mutattam neki de ő szerint fej hiba, de akkor még nem volt ilyen csúnya a kép, más szerviz 2012-ben csak állított jó pár éve a fejen de nem tudta úgy beállítani hogy ne fusson a kép LP-ben és görgőt cserélt akkor.
2018-ban volt javítva más hibája is de az óta is előfordultak párszor hogy nem veszi be a kazettát vagy nem tud REWIND üzemmódban visszapörgetni vagy be rakom a kazettát búg kikapcsol de ezek meg szűntek már.

Lehetne még szerintetek javíttatni szervizben?
Vagy alkatrészek már nem nagyon vannak hozzá?

Videók:
Első videó [LINK]
Második videó [LINK]
Harmadik videó [LINK]

Üdv

Feri

Csala Zsolt:
2021.10.25
  07:43:10
Szalagvezetési hibának tűnik. Szerintem ezzel a géppel csak méreg lesz a nosztalgiázás, ez egy a vhs korszak végén összedobott videomagnónak csúfolt szerkezet. Keress egy régebbi Sony, Panasonic gépet, amit egy kiló paradicsom árán meg tudsz vásárolni. Szempont: Minél nehezebb legyen!
m.istvan:
2021.10.25
  10:49:09
Szia!
Ez az LP fej hibája szerintem.Ez lehet hogy erősen szennyezett még mindig,de lehet törött az egyik fej.Erre utal az ebihalas vagy halacskás feketébe váltó kép is.
Csala Zsolt utasításait kövesd szerintem!Jó nehéz Sony vagy Panasonic VCR-t kell venni!Ezzel ne tölts el több időt!Üdv.István
Feri:
2021.10.30
  20:55:29
KB ilyen kép volt akkor mikkor a szervizben mutattam meg:
[LINK]
Itt már jobb a kép:
[LINK]

Amit bejelöltem a képen a szalagon az görgő miatt lehet?
Képek:
[LINK]
[LINK]
Másik szalagszélén lévő csipkézéssel nem kell törődni a régi hiba okozta amit a szerviz meg csinált.

SP lejátszás és felvétel tökéletesen működik mint mindig, de az LP lejátszás és felvétel nem mindig jól van hogy jó utána már ugrál a kép stb, ha jól hiszem új korábban is voltak fekete pontok az LP lejátszásnál de ha jól meg pörgetem a szalagot VHS-el vagy leállítottam akkor eltűnt de ez nem mindig jön be már.

Be raktam egy másik kazettát 2x volt hogy ugrált kicsit a kép meg amit már látatok a korábbi felvételen és szépen tudom nézni a filmet.
[LINK]Ehhez a témához már több mint 30 napja nem érkezett hozzászólás, így lezárásra került.