elektrONline - Távjavítás üzenőtábla :: Miele W806 szivattyúnál - II.
Vissza az elektrONline címlapjára !

Ha valamilyen készülék építése, vagy javítása közben tanácsra, segítségre lenne szüksége, küldje el Távjavítás üzenőtáblánkra !

<< Vissza az előző listához <<         >> Új téma indítása >>

Teljes lista megjelenítése
a legfrissebektől kezdve

869067
Miele W806 szivattyúnál - II.

Az eddig feltett összes kérdés címében
vagy tartalmában kereshetsz:


 

Belépés

Vastagh Norbert:
2021.11.25
  22:04:20
Sziasztok!

Ma megjött a szivattyú, be is pattintottam úgy egy órácska kézenállással.

De valami nem oké :-( Nem szivattyúz rendesen! Illetve de, 3-4 próbálkozásból 1x. Elindítok egy programot, beengedi a vizet, átkapcsolom szivattyúzásra, és 2x-3x-4x piszok lassan szivattyúz, aztán van, amikor meg "elkapja", és rendes tempóban szivattyúzza le a vizet.

Amikor lassú, akkor annyira lassú, hogy alig látom csökkenni a dobban a vízszintet... Dolgozik a szivattyú, és hallom, hogy a falban csörgedezik a víz, de ha elindítok egy programot, beereszti a vizet, elkezd dolgozni, átkapcsolom szivattyúzásra, akkor nem fejezi be a melót. Előbb kikapcsol, mint hogy elfogyna a víz.

Mi lehet az oka?!

Rohadt ideges vagyok, mert eszméletlen vacak helyen van: nem tudom kihúzni a helyéről, balra van tőle a fürdő fala, rajta a radiátor, jobbra nyílik az eleje, de nem akármeddig, még 90 fokban sem, mert útban van a zuhanykabin fala. Szóval akkora rés van, hogy térden éppen csak be tudok csúszni, a vállaim már kb. elakadnak. Na így szerelek fél kézzel, mert az egyikkel ugye támaszkodnom is kell, mivel lebegni - még - nem tudok ;-)

Ezt a szivattyút vettem:

[LINK]

Kiss Sándor :
2021.11.26
  06:25:02
Üdv!

Rossz a szivattyú. Vagy megszorul a forgórész, vagy a lapát szoros a tengelyen, és nem tud átbillenni. Csere.

Sanyi

Tron:
2021.11.26
  07:29:34
Ha a szivattyú forog, én inkább dugulásra tippelnék.
Pl az elmenő cső fali csatlakozásánál. Ott illene lennie egy visszacsapó szelepnek.
dr.gtn:
2021.11.26
  09:05:23
Szia , mikor ürítési gond merül fől midig kihúzom falból a csövet és a felmosó vödörbe próbálóm az ürítést .Ha betegesen , nem a cső teljes keresztmetszetével jön ki a víz , akkor általában valami dugulás szokott lenni . Ha van szifon a cső végén azt is leveszem .
Vastagh Norbert:
2021.11.27
  20:40:18
Sziasztok!

Ma mostam hármat. Párszor villogott a piros LED, hogy nem tudta leszivattyúzni az összes vizet, de csak a mosási ciklusok között: a centrifugázásnál volt elég ideje, akkor abbahagyta a villogást ;-)

Megnézem még egyszer, hogy egyáltalán jó-e hozzá ez a szivattyú (bár mindenben passzol, csak a lapát más kialakítású) , aztán ha nem, lehet, hogy rendelek egy másikat, addig mosunk így... Most már nem olyan sürgős a dolog, van mosógépünk, az a lényeg. A csere is gyorsabban fog menni ;-)

Lehet, hogy a nagy szivattyú böngészésben eltévedtem, benéztem valamit, és ezt mégsem ajánlották a W800 sorozathoz - na majd utána járok.

A kifolyó - szifon nem hiszem, hogy rossz (de nem férek hozzá...) , eddig sohasem volt probléma vele, és most is 3-4-ből 1x rendes tempóban ürül, aztán megint nem, aztán megint igen: a szifon nem hiszem, hogy eldugul, meg kidugul, és ezt ismételgeti. Ahhoz, hogy megnézzem, le kellene vennem a mosógép tetejéről a szárítógépet, aztán vissza is kellene tennem (a hülye tappancsai miatt az a nagyobb szívás) , azt most kihagynám...

Szilágyi Zoltán:
2021.11.27
  23:23:22
Szia!
Biztos ez a szivattyú való bele? Mert ebből van magas lapátos és alacsony lapátos is. Ez a magas szerintem, lehet, hogy néha beleér a szivattyúházba a szivattyú lapátja.
Bimre:
2021.11.28
  09:05:07
Lehet a gép hátulján van a cimke amiről írtam.
Telódat kösd fel valami hosszú nyélre és filmezd le a hátulját.
Ha megtalálod akkor azon számok alapján vásárolj alkatrészt!
Bimre:
2021.11.28
  09:35:44
[LINK]
Az ajtó felső belső oldalán.


Ehhez a témához már több mint 30 napja nem érkezett hozzászólás, így lezárásra került.