elektrONline - Távjavítás üzenőtábla :: SMB 70 A1 Silver Crest borhütő
Vissza az elektrONline címlapjára !

Ha valamilyen készülék építése, vagy javítása közben tanácsra, segítségre lenne szüksége, küldje el Távjavítás üzenőtáblánkra !

<< Vissza az előző listához <<         >> Új téma indítása >>

Teljes lista megjelenítése
a legfrissebektől kezdve

900307
SMB 70 A1 Silver Crest borhütő

Az eddig feltett összes kérdés címében
vagy tartalmában kereshetsz:


 

 

Belépés

Kovács János:
2023.09.17
  13:17:55
Hali.
A fent nevezett borhütővel szenvedek már hetek ótta.A hütőbordán lévő ventillátor a por miatt megszorult és szétégett.A panelen a primer áramkörben meghalt a két darab MJE13005D tranzisztor.Ezeket kicseréltem meg a ventillátort de nem müködik.A készülék az feléledt müködik a kijelző programozható de nem hüt.A ventillátor új a peltier müköfik külső tápról.A 12 volt hejett csak 9 volt van és elég csak rádugni a ventillátort leesik a fesz 1voltra.Kicseréltem az összes elkót a diódákat a két IC-t megmértem az összes ellenállást mind jó de igy sincs meg a 12v.Zárlat sehol nincs mi lehet hiba? Várom a segitségét aki már javitott ilyet vagy van egy ilyen panelja.
Üdv. Janiwdywg
Csala Zsolt:
2023.09.17
  16:11:36
Szia, opto és a köre?
Tippai:
2023.09.17
  17:28:26
Szia!

Szerinted érdemes méregetni? Lecsapta még a villanyórát is. Szerintem a vezérlést is vitte.

Kovács János:
2023.09.17
  20:40:55
Hali.
Ez a hütő a sajátom nem vágta le az automatát ugy kezdődött,hogy nem hütött eléggé és leállt a ventillátor
majd később elment a kijelzés is.Ekkor szállt el az egyik tranyó a tápban.Kicsereltem párban mindkét tranyót feléledt a hütő megjött a kijelzes is de a ventillátorok és a és pertier nem megy mivel nincs meg a 12v.A vezérlés jó kicsereltem mindkét icét és az összes félvezetőt.Egyébbként opto nincs benne annyit vettem észre,hogy a 12 voltos ágban felvettem egy diódát ami a nagy ic-re megy rögtön 30 volt lett,de az ic körében egy hibás alkatrészt sem találtam
Üdv. Jani


istvan:
2023.09.18
  07:17:10
Hi,

Ott keresnék, ahol a hiba keletkezett. A ventilátor körben esetleg egy soros áramkorlátozó megnyúlt ellenállás pl. Beszédes, hogy terheletlenül nincs csak 9V. Mitől kap akkor a vezérlő ic "helyes" értéket???Van ott még legalább egy rossz lom.

P.István

Kecsuka:
2023.09.18
  18:11:25
Üdv!
A kérdés, hogy a készüléket akarod helyreállítani, vagy a működést. A magyarázatot majd a végén.
Mert van hogy, nem látjuk az egyszerűbb, sokszor olcsóbb megoldást. A két MJ tranzisztor is már jó pénzbe került és még mindig nem működik...ha jól gondolom.
Ha a működő képesség a cél akkor nagyjából 12 V-ra és 5 V-ra lenne szükség, gondolom én. 12 V-ra ez lehet a megoldás : [LINK] (de lehet sima, biztonsági külső táp is)
5 V-ra meg ez: [LINK]
Árban alig több mint amit eddig rá költöttél.
Persze kell egy kicsit barkácsolni.
És akkor az ígért magyarázat: hozzám került még régen egy lapos tévé, beépített DVD-vel, természetesen tápegység hibával. A tápegység vezérlő IC olyan ritka fajta volt, hogy 14 évvel ezelőtt, csak az IC 13 ezer magyar forintba fájt volna (grammja drágább volt mint az arany). Persze helyettesítő semmi. Jobban megnézve a tápot észre vettem, hogy az csak 12 V-ot állít elő. A többit már ebből varázsolta. Kapott egy külső tápot 4,5 ezer forintért. Azóta is működik. Erre gondoltam akkor amikor kérdeztem, hogy a mi a cél.
Üdv: Kecsuka!


Ehhez a témához már több mint 30 napja nem érkezett hozzászólás, így lezárásra került.